Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Tiesňava Steinwandklamm s deťmi

Tiesňava Steinwandklamm s deťmi

Tiesňavy deti zbožňujú. Drevené lávky, schodíky, rebríky, voda, potoky, jaskyne a ďalšie zákutia. Táto roklina je pekná obzvlášť po výdatných dažďoch, alebo na jar, keď je tam veľa vody.

Tiež sme tu boli už zo dva krát, vždy keď sme pobudli v okolí Schneebergu. Raz sme v tiesňave Steinwandklamm boli začiatkom septembra, kedy pršalo a voda tu tiekla potokmi. Ďalší krát koncom augusta, po výdatnom suchu, to tu bolo bez vody.

Praktické info:

Do rokliny je zpoplatnený vstup. Dospelý okolo 6€. Deti do 6 rokov zdarma.

Od Puchbergu je to okolo 30 minút, smer Pernitz a Muggendorf, miniete Myrafalle (kaskády) a ešte ďalej kúsok hore, zaparkujete pri Jagasitz Gasthof. Po žltej širokej ceste dolu kopcom, k parkovisku (tu sa dá tiež začať ak idete z druhej strany). V búdke sa kupujú lístky, prejde sa cez turniket. Výhoda tejto trasy je, že tiesňava končí len kúsok od parkoviska. Nudnú časť trasy absolvujete hneď na začiatku.

Kto sa chce vyhnúť rebríkom, ide okruh po modrej. V jaskyni Turkenloch sa však mini rebríčku vyhnúť nedá. Kto chce absolvovať nejaké rebríky, môže zvoliť feratovú skratku po červenej. Je tam zo 5 rebríkov, nie sú extra dlhé. Jeden najdlhší je iba voliteľný, dá sa obísť. Niektoré sú pekne položené a zvládol to aj 3,5ročný s tatom za chrbtom. Tie dlhšie však šiel v nosiči. Fotiek rebríkov nie je veľa, nebolo kedy fotiť. Oba chodníky sa opäť stretnú pred jaskyňou Turkenloch.

Tiesňava je veľmi fajn aj keď je 30stupňov. Je celá v chládku a je tu vlhko. Ideálna na letný deň, keď sa chcete schladiť.

Prístup k tiesňave je od žltej
Po modrej menej náročná trasa, po červenej s feratou A/B

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk